Ädelostbakad Hoki med kokt potatis -recept


Rekommenderar den här boken igen, KÖKSHJÄLTAR, väldig vacker och enkla, goda recept! Att den är riktad till förskolor tycker jag inte gör något. Det är enklare än man tror att räkna om mängderna. Smaka,smaka,smaka så blir det bra;)

Här visar vi barnen och föräldrarna vilken mat vi äter idag och receptet på det.

Här får ni modellera om mängderna för det är beräknat för 10 barnportioner.
1,2 kg Hoki
2 tsk salt
4 dl vispgrädde
1 dl vitt alkoholfritt matlagningsvin
2 dl finriven ädelost
1 msk franska örter
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär den färska eller tinade fisken i portionsbitar, salta.
Blanda grädden med ädelost, vin,vitlök och franska örter. Fördela såsen på fisken och gratinera i ugn ca 8 minuter eller till fisken är klar.
Vi serverade med barnens egenplockade potatisar som jag kokat.

"Vad är det för mat idag?" " Vilken fisk är det?" Här hjälps Agneta och Elias åt att läsa. Ett barn reflekterade över att det såg lika ut på bilden som formen jag satte på bordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0