Veteranbilsfika

En gång per år i 5-6 års tid har jag blivit tillfrågad att ordna fika en onsdag i augusti när Veteranbilsklubben är på sin cruising.
 
Det är en helt galen kväll som börjar flera veckor innan egentligen, med bakning och planering. Eftersom man aldrig vet om det kommer 40 pers el 200 så gäller det att ladda frysarna med fikabröd:)
De två sista åren har vi hållit till hemma på vår gård och det har varit helt fantastiskt med vackert väder och mellan 200-250 pers, massor av fina bilar och härlig Rockabilly-musik med ett gäng unga tjejer som kallar sig "The Cherrytones".
Det som är lite galet med den här kvällen är ju först och främst att man först när de åker från stan vid 19-tiden får veta att det är ca 80 bilar, i somras var det halvfullt på parkeringen och kö till fikat redan innan klockan 19!! (Det slutade med runt 115 bilar).
Sen när hela karavanen från stan kommer så är det nästan så att de springer upp till fikakön för att snabbt få sig lite fika och ta en bra sittplats.
Därefter är det mys med fika, kolla på varandras bilar, prata, kolla in loppisen och vips är klockan 21 och nästan allt och alla är puts väck borta!
Så står man där själv, med tomma kakfat, en totalt tom hjärna, en underbar familj
som hjälpt till i flera dagar och framförallt under kvällen, och undrar vad var det som hände?!
Så är det bara resten kvar, plocka in allt som plockats ut ett antal timmar tidigare, städa bort allt skräp, vika ihop och bära undan alla bord och stolar, plocka ner tält.....men framför allt, få ett nytt datum inbokat till nästa år igen;) dom vill komma tillbaka. Det är ju det bästa betyget och betalningen för det jobb vi lagt ner!
Sen sitter man som en filbunke i soffan och summerar hela händelsen och ler från öra till öra för det här är helt klart en av sommarens höjdpunkter för oss här hemma på gården.
Så Varmt Välkomna till oss den 15/8-2012 vare sig du kör veteranbil eller en nyare årsmodell. Det här är en folkfest om jag själv får säga....
Trackback
RSS 2.0