Morotspannkaka med bacon & Äppellingon
Idag åt vi god lunch på jobbet. Hade hittat det här receptet i senaste Buffétidningen. Prova! En ny favorit bland barnen:)
Ingredienser
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 1 paket bacontärningar (à 140 g)
- 2 potatisar
- 2 morötter
- 1/2 purjolök
- 2 tsk salt
- 2 krm peppar
- urkärnat tärnat äpple
- rårörda lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
- Lägg bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
- Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen till 200°C.
- Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback