Söndag= Ledig

Idag har vi hittills hunnit med en stadsrundtur med trevlig guidning av en kvinna från staden.
Vi fick lite information inne på teatern där denna vackra ridå hänger. Den är gjord av barn i stadens förskolor för många många år sedan. Förskolorna här använder sig mycket av stadens kulturliv.
Många vackra gamla byggnader i staden. Piazzor är det lite överallt. På alla förskolor har de en piazza (ett torg) att mötas i även inomhus.
Här är bilder från en tunnel där vi gick varje dag. Barnen på stadens förskolor hade ett projekt som handlade om cyklarna i staden (det är en cykelstad). Och så har man satt upp deras konstverk/arbeten i den här tunneln.
Visst är dom härliga! Och kom ihåg, det är 1-6 åringar som är konstnärerna:)
Nu är vi äntligen här, på Loris Malaguzzi Internationella Center!!
Vi blev " avlämnade" vid Loris Malaguzzi centret där Therese och jag tittade runt lite och intog en god lunch.
Deras snygga restaurang som är ganska nyöppnad....den är lika stor åt andra hållet och så är det massor av sittplatser ute på en terass.
 
Jag åt en god sallad med zucchini som nog blivit lite stekta i mycket olivolja och blandat med rostade pinjenötter, persilja, marinerade vitlöksklyftor. Serverades med Philadelphiaost, yummi! Åt även en bit lasagna...supergod med skinka istället för köttfärs. 

Efter det så gick vi på den största loppmarknad jag varit på. En dag per år har man Remida day. Som en återvinningsdag. Familjer hade bord och tält där de sålde allt möjligt, som en loppis hemma:) Det var proppat med stånd lika stort som en fotbollsplan.
Förskolorna här har ett samarbete med återvinningsstationen Remida, vilket betyder att man åker dit och hämtar material till sin fsk. Det är väl mest återvinning från tex fabriker el annat liknande. Allt från små pappersremsor i olika färger (spill efter att ha kantskurit pappersark tex) till överblivna mosaikplattor.
Det borde vi oxå ha hemma. Bilder från det kommer i ett annat inlägg.

Har även hunnit med att äta äkta supersmarrig Italiensk glass:)

Nu vilar vi fötterna på hotellrummet innan vi ska gå på en föreläsning med Carlo Barsotti. Googla på hans namn så får ni veta mer om vem han är, "slow food"- man bl.a.

Tack och hej för nu!
Ps. Bilder kommer jag lägga in i efterhand för jag kan inte göra det här och nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0