En lucka i schemat

Idag började vi dagen med ett studiebesök på en förskola som byggts med hjälp av donerade pengar från en miljonär:) Ett superhärligt ställe med jättestora väggar helt i glas/fönster, både på ytterväggar men även innerväggar. Idag var det första besöket när det var full aktivitet med barn på fsk. Roligt att se live hur dom jobbar:).

De skämmer verkligen bort oss!!

Som överallt annars så blev vi bjuden på otroligt mycket och gott tilltugg och dryck, varm hibiskusjuice!  

Det här är ett kort som jag köpte med mig hem från den här förskolan. Orginalet är nästan lika stort som en vanlig dörr i storlek. Det är barnen som ritat blommor som de sedan projekterat upp på ett så stort papper, som de sedan tillsammans färglagt. Och....fortfarande bara barn från 1-6 år...

Det här är en bild som en 5-årig pojke gjort. Som de sedan tryckt upp och säljer för att få in pengar till mer material till sin förskola.
Efter frågestund med förskolans personal så åkte vi buss tillbaka till stan och fick en ledig eftermiddag. Skönt, för huvudet är överfullt redan!

Här är vi i parken utanför en av de mest kända förskolorna, Diana, där Vea Vecchi alltid jobbat.

Vi hoppade av i centrum och flanerade runt lite tills vi hittade ett trevligt ställe på ett av alla piazzor där vi åt lunch. Jag åt tomat, oliv och mozzarellasallad och några pastarullar med skinka och ricotta inuti. Förstås en massa riven parmesan på:). Passade på att sitta kvar i solen och njuta medan ändå affärerna var stängda för siesta.

Men efter det har vi gått in och ut i nästan alla affärer, känns det som i fötterna. Shoppar loss totalt:)


Orkade inte byta om och gå ut för att äta middag så vi tog en glasspaus och en istepaus mellan all shopping och sedan gick vi till hotellet.
Där åt vi upp vår antipasti och drack vin i sängen, härligt!!


Apropå glass, vilken galet god glass italienarna gör!!! Idag åt jag en "crema"- typ gammaldags gräddvanilj fast ännu godare, typ noisette, och pannacotta. Mmmm!

Känner sig lite som "Pretty Woman" när man kommer tillbaka med så här mycket kassar:)


Men nu är det dags att duscha bort stadsdamm mellan tårna och sedan natta:) Imorgon ska vi njuta av att lyssna på Vea Vecchi. Om ni vill veta vem hon är så sök på hennes namn här på min blogg där jag skrivit om henne tidigare el googla!!
Kram å gonatt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0