Middagstips - VB-paj & Fisksoppa

 
Idag blev det skåpsrens till middag. Västerbottenpaj gjorde jag av riven VB-ost som vi hade i frysen.
Blanda 3 dl vetemjöl, 1/2 dl vatten och 125 gr smör till en vanlig pajdeg som du trycker ut i form och förgräddar på 200 grader i ca 15 minuter. 
Medan den förgräddas så vispar du ihop en äggstanning på 3 ägg, 3 dl mjölk och S & P. Häll det över den rivna osten som du lagt i den förgräddade pajdegen. 
Svischa in i ugnen igen och låt gå där till den "stannat" och fått fin färg.
Sen hade vi en liten bit purjo nästan en hel rödlök och en gul lök hemma. De fick bli grund till en Fisksoppa tillsammans med lite grovriven zucchini och vitlök...tror jag hackade ner en halvskruttig röd paprika oxå:)
Det är rätt bra att använda upp paprika som blivit något mjuk och skruttig i tex soppor el grytor. Är ju onödigt att kasta bort den bara för att den inte är tillräckligt fräsch för att ha i en sallad. Nä, ner med den bara!
Fräs tills det mjuknat i lite smör. Lyssna på den här medan du chefar i köket!
Hittade en påbörjad vilöksost, två olika vitlöksåser(kvar sen nachoskväll häromdagen). Grädden behövde jag aldrig använda. Damn, shes a good singer!
Hursomhelst, skeppa i det i grönsakerna och låt börja puttra.
I frysen hade vi även ett pkt torsk, en frp lax och god, god egengjord fiskbuljong. Låt det gå i grytan och koka försiktigt några minuter tills fisken är klar. Ännu en att lyssna till!
Servera med lite grönt och du har en supergod middag framför näsan:) Lycka Till!
Rätt kavat tjej. Med all rätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0