Jullunch på jobbet
Alltid när det gäller matlagning så tycker jag att det handlar om planering för att få ihop det bra. När det nu var dags för jullunch på Guldkusten igen så hade jag förberett en hel del redan igår.
Här har jag tex blandat potatisgratäng(körde genvägen med en färdig påse)med riven västerbottenost och taggsvamp som jag fräst i vitlök,smör och S & P. Bara att tjoffa in i ugnen idag:)
Filéead apelsin skulle det vara både till Ris á la Maltan och Grönkålssalladen. Det är inte så krångligt som man tror. Gäller bara att ha tungan rätt i mun.
Med stor precision placeras bestick mm ut i vår "festlokal"...underbart!
Här har vi dukat upp vår julbuffé. Brukar ha traditionell julmat men i år tänkte vi olikt, och det blev jättebra!
Närmast är potatisgratängen, saffranscreme, juliga kycklingspett och salladsbuffé.
Vill du ha recept så finns de på hundraprocentrecept- bloggen, länken finns här till höger.
Anjovispizzan var supergod och gick hem hos de flesta barnen:)
Till jul får barnen festa till med ett glas julmust.
Fina bordsplaceringar hade en grupp jobbat hårt med innan lunchen:)
Partyhattar blev det av servetterna.
Ris á la Maltan som jag förberedde igår upptäckte jag dock att det inte var så bra att förbereda...det var mer som en soppa idag. Men barnen åt för glatta livet!
Tack alla underbaringar för en härlig lunch! Och tack för julgåvor!!
Måste stolt få visa lite från vår bok som blivit klar tills idag. Guldkusten har gett ut en bok om verksamheten förra läsåret. Helt fantastiskt att få läsa om allt som skett och titta på bilderna tillsammans med Måns på honom och hans vänner.
Ett kapitel handlar om vårt mattänk:)
Mmm, STOLT är ordet jag känner för min arbetsplats:)
Kommentarer
Postat av: Agneta
Åååå, vad allt såg gott ut!! Recept på ansjovispizza mottages tacksamt. Kram och God Jul
Svar:
Tina
Trackback