Krya på dig Alvar
Mangokyckling
8 vuxenport
8 kycklingfileér brynes och läggs över i gryta.
Kokas 15 minuter tillsammans med
4 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 msk soya
1-3 tsk sambal oelek (om man inte är van stark mat så minska mängden till hälften)
Hit kan man förbereda dan före om man vill.
Värm grytan ca 5 min(om du förberett), eller om du gör allt i ett svep, så rör du ner
3 msk mango chutney
5 dl creme fraiche
lite tärnad mango, färsk el fryst
och låt gå varmt innan servering.
Idag blev det jasminris till. Annars är det gott med pressad potatis, det har vi ätit förut till den här rätten:)
Vi gjorde en sallad idag på spetskål som jag köpte i lördags på Ås Trädgård. Åkte dit för att höra med Lars om vi skulle kunna få grönsaker levererade hit på nåt smidigt vis under deras leveranssäsong. Dessvärre var Lars på torget och sålde så jag får ringa honom en annan dag. Men vi fick iallafall med oss lite härligt grönt hem:)
Eva Pettsons enkla sallad
1 spetskålshuvud el 1/2 vitkålshuvud
3-4 gröna äpplen
skivas tunt i matberedare el med osthyvel
Dressing:
2 dl rapsolja
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 1/2 dl gräddmjölk/havregrädde
1 msk senap
drygt 1/2 dl socker
1 1/2 msk aromat/vegeta
1 tsk vitlökspulver
Blanda och häll över kål och äpplen.