Minicupcakes - premiär!

50g smör


1 1/2dl socker

1tsk vaniljsocker

1 ägg

1dl varmt vatten

1/2dl kakao

2 1/4dl vetemjöl

1 nypa salt

1 1/2tsk bakpulver

Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa ordentligt till en jämn smet. Blanda samman det varma vattnet och kakaon i en skål. Vispa till det löst sig helt. Vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4. Denn smeten räcker till cirka nästan två plåtar minicupcakes och kanske 18st normalstora. Grädda den i 180 grader. Minivarianten i cirka 15 minuter och den normala varianten i cirka 25minuter. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta ut dem och låt svalna helt på galler.

Chokladsmörkräm:


50g smör

1dl kakao

3-4dl florsocker

2 msk mjölk

Vispa smöret mjukt. Sikta ner kakao och florsocker, vispa ordentligt. Tillsätt mjölk till frostingen får rätt konsistens. Vispa länge till en luftig kräm. Spritsa eller bred på cupcakesen.
 
Goda små chokladbomber blev det:)
Receptet kommer från Heavenly Cupcake.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0