Hjärtbakelser

Förra helgen när det var alla hjärtans dag så blev Pelle magsjuk. Därför kunde vi inte göra de fina hjärtbakelserna vi sett ut i en tidning. Idag var alla friska och hemma så då passade Måns och jag på att baka:)
Gör botten på:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna (sikta gärna potatismjölet) och rör ner det i smeten.
Bred ut smeten på smort bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugn i ca 10 minuter på 200 grader.
Stansa ut bottnar när kakan svalnat.
Enligt receptet skall det bli 14 st men vi gjorde bara 8 till oss som skulle äta dem. Sen blev det en minitårta som vi kan äta imorgon.
Måns hämtade sin linjal och mätte upp 3 cm breda remsor av den härligt rosa marsipanen.
Klä som en form runt bottnarna. Bred ut en klick jordgubbssylt i varje hjärta.
Smält 200 g vit choklad.
Vispa 3 dl vispgrädde och blanda den med den smälta chokladen.
Spritsa el använd sked att fylla chokladgrädden i hjärtformarna.
Stansa ut rundlar till rosor på den överblivna marsipanen.
Nyp ihop dem till en fin ros och dekorera med strösselkulor.
Väldigt söta!
Och då menar jag både söta till utseende och smak.
Men hjärtligt så hjärtliga är dom!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0