Chili con carne - recept
Chili con carne
4 port
500 g köttfärs
2 hackade rödlökar
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
3 msk matolja
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver (jag gör ibland med tacokrydda bara, det är gott!)
500 g krossade tomater
salt och svartpeppar
tabasco
2 tetror kokta bönor t ex kidney, vita eller svarta (jag brukar blanda och även ta någon brk vitabönor med tomatsås, gärna chili)
Bryn köttfärs och lök i oljan, tillsätt kryddorna och fräs med dem ett tag.
Häll i krossade tomater och koka sakta i ca 10 minuter.
Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i köttfärsen, rör om och koka upp smaksätt med salt, peppar och ev. tabasco.
Servera med tortillabröd/ vanligt vitt bröd, inlagda jalapenos och gräddfil och grönsaker.
Kommentarer
Trackback