Saffransnitt med vit chokladrippel - recept
Saffransnitt med vit chokladrippel
ca 30 st
100 g smör
1/2 dl socker
1 pkt saffran
1 msk vispgrädde
2 1/2 dl vetemjöl
75 g vit choklad till dekoration
Rör smör och socker krämigt. Blanda saffran med grädden och rör ner det i smeten.
Blanda ner mjölet och rör ihop till en smidig deg och låt vila inslagen i plastfolie i kylen en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i 2 bitar och rulla till längder. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen i mikron(eller vattenbad) och ringla över den avsvalnade kakan. Skär i sneda bitar.
VARNING! De här kakorna är livsfarligt goda:) så gör dubbel sats om det skall räcka fram till jul.
Kommentarer
Trackback