Choklad- & Kardemummatryffel - recept

Choklad- & Kardemummatryffel 
ca 40 st
 
1 1/2 dl vispgrädde
100 g  smör
300 g mörk choklad
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
12 krm malen kardemumma
12 msk snabbkaffepulver
34 dl kakao
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Tillsätt choklad, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och kaffepulver. Rör tills chokladen har smält. Låt kallna i kylskåp 1-1 1/2 tim. Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla kulor. Sikta över kakao.
Ställ ut att stelna eller i kyl. Förvaras i kyl till servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0