Fiskgratäng under Italienskt täcke - recept

Starta med peran till moset:) och lyssna på den här sköna låten!
4 port
500 g potatis
2 tsk smör
1 1/2 dl mjölk
2 krm socker
lite muskotnöt
Skala, skär i bitar och koka tills de är mjuka. Häll av vattnet. Kör med elvisp så det blir en hyfsat slät mos. Krydda med S & P, smör, riven muskotnöt och häll i mjölk tills det är lagom konsistens på moset.
Fisk behövs till den Italienska Fiskgratängen:)
Lägg den i en ugnsfast form, täck med aluminiumfolie och ställ in i ugn på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och häll av vätskan som blivit.
Sås:
1 1/2 dl creme fraiche
1 sl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
finrivet skal och saft från 1/2 citron
1/2 msk maizena redning
Koka upp såsen utan Maizena, tillsätt mjölet och låt koka upp och tjockna.
Täck fisken med citronsåsen, täck citronsåsen med den goda mosen du nyss gjorde.
Till det frasiga täcket behövs
2 skivor bröd
1/2 dl parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1/2 dl dill och persilja
Kör i matberedare med kniven så allt blandas till ett "smul".
Strö över "smulet" längst upp och kör in i ugnen som du vridit upp till 225 grader. Kör tills allt är genomvarmt och snyggt gratinerat.
Det gick fort att gratinera så pass på!
Serverat med lite grönt till.
Good luck!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0