Härligt firande - recept på Apelsin- & Rosmarinmarinerade Kycklingspett & Rostade Rotsaker

Idag har vi haft kalasdag på Guldkustens förskola och firat dem som fyllt år på den här sidan halvåret, bla Månsgubben:) De har även bjudit in dem som börjat i förskoleklass så vi hade 5 barn extra på besök.
Några av barnen har suttit och bläddrat i olika kokböcker och kommit fram till att det här såg godast ut.
Receptet här är för 4 personer.
Det vi hoppade över idag var rödbetorna. Bara pga att maten skulle ätas "på golvet" och risken för spill och fula fläckar var överhängande...men vi ska prova det en annan dag när maten intas som vanligt vid borden.
Gjorde marinaden till kycklingen igår så den fick gosa till sig över natten. Gjorde även vanlig Tzatziki igår. Blir så gott när smakerna får sätta sig riktigt.
Rotsakerna före sitt besök i ugnen.
Efter ca 40-45 i ugnen ser de ut ungefär så här.
Buffén uppdukad efter barnens önskemål på deras "samlingstrappa".
Måns "Batman" njuter av goda spett:)
23 barn och 5 pedagoger samsas på golvet i "bygg och konstruktionsrummet" för att inta kalasmiddagen. Barnen vill leka att de är i skogen och äter så filmduken är nere med en skogsbild på och fågelkvitter i högtalarna. Alla var överens om att de måste vara lågmälda för det är man ju i skogen:)
Några barn ville helst äta våfflor till middag och då kom man överens om att vi kunde äta dem till efterrätt. Med grädde och sylt såklart. Vi hade blåbär, hjortron och krusbärssylt som vi fått från olika familjer:)
Så här såg min tallrik ut idag, helt ok för att vara "dagismat" eller hur?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0