Kycklinggratäng med dijon- och basilika - recept

600g kycklingfilé, skär dem i halvor på längden
1 msk olja el smör
salt 
peppar
1 tomat eller flera cocktailtomater
3 msk hackad basilika (akta fingrarna!!! annars kan de bli som för mig igår att du skär dig rakt igenom nageln....aj!)
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl valfri grädde
2 vitlöksklyftor
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklingfileérna runtom i oljan så att de får färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i ugnsfast form.
Skiva tomaterna tunt och lägg på kycklingfileérna. Strö över basilikan.
Rör ut dijonsenapen med grädden och pressa i vitlöken.
Häll över kycklingen.
Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemp är 72 grader.
 
4 port tagliatelle
Koka pastan enligt förpackningen och servera till gratängen.
 
Väldans så gott!! Tack för receptet Lena:)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0