Allhelgonamiddag

Idag blev vi bjudna till mamma & pappa på Allhelgonamiddag. Mamma lagar alltid så god mat och idag var inget undantag. Vi fick en förrätt som nog var en variant på skagenröra som låg i ett smördegspaket. Till varmrätt fick vi helstekt fläskfilé med en sagolikt god senapssås. Hon avslöjade att hon även haft i en klick vitlöksbearnaise...mumma! Och till det, Hasselbackspotatis!! Snacka om en bortglömd goding, iallafall hemma hos oss. Hon hade även gjort en god blandsallad med bla feta, avocado, strimlad morot och en massa annat gott.
Till dessert fick vi något så enkelt som Smörstekta äppelskivor med råsocker och honung, serverade med vaniljglass till. Men så gott.
Efter denna kalasmiddag så åkte jag, "momma" och Olle till Frösö kyrka där vi först tände ljus på "gommor" och "goffars" grav, sedan gick vi på minnesgudstjänst. Olle läser till konfirmation nu så det kommer väl bli några fler kyrkbesök än annars framöver;) Fast jag kan tycka att det är ganska fridfullt att gå i kyrkan...betyder det att jag börjar bli gammal;)...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0