Wokad Kyckling med Chili & Jordnötter

Om ni inte äger ett Ciseleringsjärn såå....skaffa ett! Gör morötterna lite roligare i woken eller fina citrusskal till kakan.
Testade ett recept från senaste Buffétidningen idag, och det var jättegott! Några av barnen här hemma knorrade över att det var för mycket grönsaker i... didn´t pay so much attention to that;) 
Wokad Kyckling med Chili & Jordnötter receptet är för 4 pers 
450 g kycklingfilé i strimlor
2-3 paprikor i mindre bitar
125 g salladslök = 1 knippe i skär i strimlor
2-4 röda chilifrukter (jag tog 1 till oss så det inte skulle bli för starkt till Måns, men vi hade kunnat ha i 2) hackad i bitar
3-4 vitlöksklyftor i tunna skivor
3-4 msk Hoisin sås
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk riven ingefära
1 sl jordnötter
olja till stekning
Som budgettips så kan man ersätta 150 g kyckling med 500 g morötter och vitkål. Jag tillsatte det utan att ta bort kyckling. Det är så himla gott med wokad vitkål, och morötter är ju aldrig fel i en wok.
Woka alla grönsaker. Ta upp.
Woka kycklingen i riktigt het olja i panna. Tillsätt Hoisinsås, risvinäger, soja och ingefära.
Hetta upp allt och woka klart.
Vänd ner grönsakerna och jordnötter.
Servera gärna med jasminris och extra jordnötter och grönsaker.
Yammie! Det här är sån mat som jag kan sitta och "okynnes-äta" bara för att det är gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0