Domustantsmiddag + recept på Italiensk Fläskfilé & Dajmtårta

Idag var det dags igen för middag med Domustanterna, dock utan Ulla som pluggar i Stockholm.
Tittis tur var det att bjuda oss på god middag.
Vi fick en god förrätt med hamburgerkött, hackad röd lök, avocado och en röra på CF, röd lök, pepparrot, hackat äpple och hackade hasselnötter. Riktigt gott, men en vild chansning då jag brukar kunna reagera på både hasselnötter, äpple och avocado;) men det gick bra.
Härlig sallad med ruccola, tomater, basilika och mozzarella.
Italiensk fläskfilé 
4 port
600-700 g fläskfilé
salt
peppar
1 hackad gul lök
150 g små champinjoner i halvor
2  pressade vitlöksklyftor
1/2 dl röd pesto
1 dl svarta oliver
6 avrunna soltorkade tomater i olja
3 dl creme fraiche
2 msk vatten
finklippt färsk basilika
Skär fläskfilén och stek skivorna så de får färg. Salta och peppra. Ställ filén åt sidan.
Stek lök, vitlök och champinjoner i pannan. Tillsätt pesto , avrunna oliver, soltorkade tomater och CF. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt fläskfilén och låt den koka med i 5 minuter, så den blir genomstekt.
Späd med lite vatten och strö över lite färsk basilika.
Servera tillsammans med tagliatelle och mozzarellasalladen. Mycket gott!
Jojomensan, visst skrapade vi lotter. Ocj jodå, vinst blev det! Hela 30:-.....
Fick en god "gamling", Dajmtårta, till kaffet.
2 ägg
2 dl strösocker
1 hg malda sötmandlar
1 tsk bakpulver
Stod inget om hur man gör men jag gissar att man vispar ihop ägg och socker, blanda sedan ner resten. 
Häll i smord form med löstagbar kant. 175 grader i 15-20 minuter.
3 dl grädde
1 msk siktat florsocker
1 msk kakao
1 hackad dubbeldajm
Vispa grädde och sikta ner florsockret. Lägg på den avsvalnade kakan. Sikta över kakao och strö över hackad dajm.
Mums!
Fick med mig lite gamla saker hem som Titti ville bli av med:)
Fina koppar med fat och en gammal silverbricka från Kanada.
OCh ett vackert blommigt fat:)
Tack fina Titti för en god middag och fina saker<3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0