Rysk Rödbetssoppa

Rysk Rödbetssoppa 
4 port
750 g rödbetor
1 palsternacka
1 klyfta vitkål, ca 200 g
1 gul lök
1 lagerblad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter hönsbuljong
1 syrligt äpple
2 dl creme fraiche
Riv rödbetor och palsternacka grovt. Strimla vitkålen och hacka löken.
Ös ner allt i en stor kastrull med kryddorna. Häll på buljongen och låt soppan småkoka i ca 20 minuter. 
Riv under tiden äpplet och tillsätt det och creme fraiche. Smaka av med ev mer S & P.
Servera soppan tillsammans med en klick turkisk yoghurt och ringla över flytande honung.
Det har jag aldrig ätit till förut men det höjde smaken ännu ett par snäpp. 
Supergott! Supernyttigt! Supersnyggt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0