Black Magic cake

Black Magic cake 
400 g socker
220 g mjöl
65 g kakao
2 tsk bakpulver
1- 2 tsk havssalt (jag tycker ju att chokladsmaken blir väldigt mycket godare av lite salt, och 1 tsk flingsalt blir ju inte lika salt som 1 tsk vanligt)
2 ägg
240 ml mjölk
160 ml starkt kaffe
120 ml rapsolja
2 tsk vaniljpulver
Rör ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver och salt.
Vispa ner ägg, mjölk, kaffe, olja och vaniljpulver tills allt är ordentligt blandat.
Grädda i form med avtagbara kanter i 30-35 minuter på 175 grader.
Kakan skall vara kladdig innuti.
Servera med grädde och färska bär. Vi tog lite sura, goda vinbär:)

Kommentarer
Postat av: Mita

Men vadå, var receptet slut där??? Vad är det för chokladklet ovanpå kakan då???

Svar: Ja, snipp, snapp, snut...;)Det är en stor Marabou mjölkchoklad som jag smälte och bredde på. Fast det var inte så fiffigt, för när den stelnat så går det inte att skära fina bitar...isåfall kanske man ska äta den innan det stelnat. Men gott var det:)
Tina

2014-08-02 @ 17:21:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0