Grönkålsgratäng

Grönkålsgratäng 
4-6 pers
500 g grönkål - färsk finhackad el tinad och urpressad
1/2 finhackad gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
50 g riven ost
3 ägg
1 dl grädde
1 krm muskotnöt
1 msk smör
salt & vitpeppar
 
Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop äggen lätt och tillsätt grädde och ost. Spara lite ost till gratineringen.
Krydda med salt, peppar och nyriven muskot.
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull, löken ska mjukna men inte ta färg. Vänd ner grönkålen i löken.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggblandningen. Häll allt i formen och strö över osten.
Kör i ugnen i ca 20 minuter.
 
Supergott!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0