Den kortaste Långfredan

Men jag tror det blir det längsta inlägget....på länge:)
Gjorde en vårbukett till värdparet vi skulle tillbringa eftermiddag och kväll hos.
Vi stod för desserten på dagens tillställning.
Och det blev den supergoda Daimpajen ni fick recept på häromdagen. 
Färska frukter känns fräscht att äta till en stor påskbuffé. 
Vi tog med ett säkert kort, Pinchos, som ni hittar recept på här.  
När vi kom på plats så fick vi slappa en stund i solen. 
Härligt! 
Men strax var det slut på vilan....och tävlingar tog vid. 
Bollkungen! 
Jag och Mia försöker förflytta bollen baklänges så snabbt vi bara kan för att lämna över till näste man i laget. 
Cooling! 
Vilken prins!!! <3 
 För alla hugade blev det lite fotbollsmatch utom tävlan. Och jaa, det är mest barn på bilden....de har blivit såå stora allihopa.
Tur att vi fortfarande har kvar några småttisar i gänget:)
Ingrid går balansgång plättlätt! 
Tillbaka i sol och mys. 
Uppdrag till de minsta... 
...äggmålning. 
Fem ägg till varje lag skulle målas. 
 Givetvis så blev det Bajens färger mot Djurgårdens:) Och äggen ska vi använda lite senare under kvällen.
Maria & Mia njuter av dryck och LaxPinchos. 
Pinchosen passade perfekt för att stilla hungern innan det var dags för fler tävlingar och middagsbestyr.
Måns och Ingrid tränar inför nästa gren. 
 Ungdomarna samlades för att vara med och tävla.
Gammal bandylirare försöker träffa mål och få poäng....gick väl sådär;) 
Tror faktiskt Måns hade bättre taktik. 
Näste man till "rakning"...Kom igen nu, vi vill få fler poäng! 
Dags att ställa iordning påskbuffén. Kalle provar sin egengravade lax...som var bland den godaste jag ätit på länge!
Peter & Marias lammstek doftade fantastiskt av vitlök och rosmarin. 
Måns & Ingrid passade på att leka på "vinden".
Ungdomarna....eehh, lekte väl oxå....kind of...som dagens ungdomar gör...typ... 
Sofias underbara höna.
ÅÅhhh, vad mycket gott! Jeppes nybakta surdegsbaguetter med sesamfrön, Marias fröknäcke.... 
...Mias ägghalvor, så gott! 
Ruccolasill, ägghalvor, lammstek, gravad lax, Rogers sallad...fortsättning följer:) 
Härligt gul påskdukning till oss alla 18! 
Charlenes Adobe (filipinsk nationalrätt som jag hoppas få recept på!!!) , Heidenbecks kycklingspett med apelsinsås, Mias Västerbottenpaj.
Gissa om vi blev mätta coh glada:) 
Spetten kan man ju "återanvända" när kycklingen är slut:) 
Maten intogs med god aptit av alla. 
Mat, prat, mums, skratt, trams och flams. Det är så härligt att umgås med goda vänner!
Helt plötsligt kom Måns in med två påskgula tussilagos <3
Efter en rejält tilltagen middag med allas galet goda bidrag så behövde vi vila:) 
Annars hade vi ju inte fått plats med Daimpajen;)
Huggsexa på paj, grädde och polkakrusiduller.
Riktigt gott om jag får säga. 
Nu är det dags att använda de vackra ägen som målades på eftermiddagen. 
Äggen skall knackas mot varandras med spetsiga ändan mot varandra... 
...den vars ägg fortfarande är helt efter knackningen vinner såklart. 
Sista tävlingsmomentet var jättekul (det oxå). 95 kända ansikten som skulle kommas ihåg och skrivas upp på kort tid. Mycket svårt och roligt.
Efter sista racet var det dags att softa... 
...medan "domarna" räknade ihop dagens resultat. 
Med ett fåtal protester och överklagningar så blev det...oavgjort!!
Isak och Måns utför lite cirkuskonster innan det är dags att åka hemåt i natten. 
TACK till världens bästa värdfamilj för en superkul dag!
TACK till familjen Olsson för att ni är såna sköna typer!
TACK till Kalle för trevligt sällskap, god lax och snaps som fick tankarna att gå till sommaren!
TACK till familjen Odeheim för ert sällskap, riktigt god Adobe och lite mer insikt i den Filipinska världen!
Och TACK till min bästaste familj som gör mig så lycklig! 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Calle**

Tack själv Tina, för ert jätte trevliga sällskap!

Svar: Du får höra av dig så kan vi hämta upp dig till en middag el så....kolbullar imorgon vid ett-två tiden?!
Tina

2014-04-19 @ 16:39:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0