ChokladTosca

Agnetas ChokladTosca var det länge sedan jag gjorde.
För att "klara oss" fram till påskdagens middag hos mamma och pappa så bakade jag en sådan. Då kan vi mumsa på den under dagen idag:)
200 g mörk choklad
175 gr smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Smält smör och bryt ner choklad så den smälter. Rör ner socker och tillsätt äggen ett och ett.
Blanda mjöl och bakpulver som du sedan rör ner i smeten.
Häll i smord form med löstagbar kant. Grädda i mitten på 175 grader i 25-30 minuter.
100 smör
2 dl socker
1 msk kakao
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk mjöl
Smält smör och rör ner resten av ingredienserna. Sjud några minuter och blanda sedan ner
200 g grovhackad mandel eller ett par dl kokos.
Grädda ytterligare 10 minuter.
Ställ att svalna. 
Agneta, vad gjorde jag fel??! Hela-halva botten lossnade ju:(
Nåja, av kakan blev det endast smulor kvar:)
Fina grannarna tog en paus i vårfix för att fika med oss.
Hönorna gillar att vi börjar fika ute igen!
Det kan ju tänkas att det trillar smulor på marken.
Ljuvligt att kunna fika ute igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0