Bärpaj

Dagar som idag när vårsolen skiner och gräset är.....eeh, grått och geggigt...
...så passar det bra att plocka fram frysta sommarbär för att göra en paj. Vi hade vita vinbär, hallon, smultron och blåbär blandat i en påse. Tog även lite björnbär.
Smält 150 g smör. 
Blanda ner 2 1/2 dl vetemjöl, 2 1/2 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 krm kardemumma.
Rör om till ett smul och fördela över bären i pajformen.
Kör i ugn på 200 grader i...ja, tills smulet är gyllenbrunt. Servera med vaniljsås.
Härliga tulpaner lyser i solen som letar sig in genom mina vårsmutsiga fönster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0