Kycklinggulasch - recept

Kycklinggulasch

4 port
ca 900 gr kycklingfiléer i mindre bitar
4-5 hackade gula lökar
1-2 msk smör
2-3 tsk paprikapulver
1 tsk malen kummin
1 tsk spiskummin
1/2 dl kallt vatten
1-1 1/2 tsk salt
ca 6 kokta kalla potatisar i munsbitar
1 dl gräddfil
ev persilja 
Fräs löken i smöret i gryta under lock på svag värme i ca 10 minuter. Strö över kryddorna, fyll på vattnet och lägg ner kycklingbitarna. Salta.
Vänd runt så kycklingen blir täckt av lökblandningen. Koka under lock i ca 30 minuter. Pyttsa ner den kokta potatisen efter halva tiden. Tillsätt gräddfilen när det kokat klart.
Smaka av med ev mer salt och kryddor. Klipp persilja över eller dekorera och smaksätt med ringblomsblad.
 
Jag hade vitlökssås kvar från en tidigare lunch som jag stampade i en avocado i och serverade till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0