Fredagsmiddag - Fläskfilé med hasselbackspotatis & senapssås

Fläskfilé med hasselbackspotatis & senapssås
4 port
1 kg fast potatis
2 msk ströbröd
100 g smör
1 tsk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 riven vitlöksklyfta
Blanda ströbröd med smör, vitlök och kryddor.
Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Funkar bra att lägga potatisen i en pincett tycker jag.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en smord ugnsform och fördela kryddsmöret över. Ugnsbaka potatisarna i 230 grader i ca 40 minuter, eller tills de är mjuka. Ös dem med det smälta smöret några gånger under tiden.
1 kg fläskfilé
2-3 bananschalottenlökar i tunna skivor el hackade
2 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
3 dl creme fraiche
smör till stekning
kalvfond
S & P
Putsa filén fri från senor och skär den i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra väl. 
Stek löken i smör och tillsätt efter ett litet tag fläskfilén. Stek runt om. Slå på vin och låt det reducera ner till hälften. Tillsätt senap och CF och låt det sjuda under lock på svag värme i 15 minuter.
Smaka av med kalvfond.
Servera direkt tillsammans med fräscht grönt till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0