Plättar med vaniljglass & sockerrörda hallon - recept

Plättar med vaniljglass & sockerrörda hallon

Ca 50 st

2 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

6 dl mjölk

4 ägg

3 msk smält smör

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills smeten är utan klumpar.

Häll sedan i resten av mjölken och knäck i äggen.

Rör ner det smälta smöret och blanda ordentligt.

 

Hetta upp plättlagen, lägg ev i en klick smör.

Häll i smet i laggen och vrid ner värmen något. När ytan blivit matt är det dags att vända och steka gyllenbruna på andra sidan.

Upprepa tills smeten tar slut. Rör om i bunken mellan varven så inte mjölet sjunker till botten.

Servera eftersom till dem som skall äta eller håll varmt på fat.

Vaniljglass är gott till, liksom fjolårets sommarhallon. Upptinade, ihoprörda med lite strösocker.

Längtar allt lite tills det är dags att ge sig ut i hallonsnåren igen.

Lyssna och minns!

Och här!

Här kanske!

Mycket nostalgi blev det helt plötsligt:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0