Västerbottenbakad torsk med Potatismos - recept

Kan hända att ni fått det här receptet förut, för jag vet att jag gjort den här fisken en gång förut. Men eftersom den är sååå god så får ni den igen:)
Västerbottenbakad torsk
4 pers
500-600 g KRAVmärkt torsk
1 tsk salt
1/2 pressad citron
2-3 msk vatten
1 liten finhackad gul lök
1 tsk paprikapulver
1 dl hackad dill
1 dl ströbröd
2 dl grovriven Västerbottenost
100 g smält smör
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela fisken i portionsbitar, Lägg i ugnsform, häll på salt, citron, vatten och täck med aluminiumfolie.
Låt stå i ugnen 10 minuter.
Blanda ner lök, paprikapulver, hackad dill, ströbröd och VB-ost i det smälta smöret.
Fördela ostblandningen på fisken.
Gratinera i ugn på 225 grader i ytterligare 10 minuter.
 
Servera med hemgjort potatismos eller kokt potatis, smörstekta haricot verts (jag kryddade på dem med lite vitlök och strösslade över pumpakärnor. Mumma!) och finrivna morötter smaksatta med lite pressad citron.
 
Receptet är från boken "Kom in och ät"av Karolina Sparring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0