Squashkaka - recept

Squashkaka 

3 ägg
4 dl socker, gärna råsocker
-vispa fluffigt.
5 dl grovriven squash
1 1/2 dl rapsolja
- rör ner i äggröran.
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1/2 tsk muskot
- blanda noggrant och rör ner i ägg- och squashröran.
Hacka 100 g mörk choklad och ev 2 dl valfria nötter och blanda i smeten.
Häll upp i smord långpanna och grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Eller i rund form med avtagbar kant i ca 45-60 minuter, nedersta falsen.
Blanda 1 brk naturell färskost, typ Philadelphia med 50-75 g mjukt smör, 1 1/2 tsk vaniljsocker, saft från en liten apelsin och 1/2-1 pkt florsocker(jag behövde ett helt).
Bred över kakan när den svalnat.
Skär i lagom stora bitar och dekorera med apelsinstrimlor, kom ihåg att tvätta skalet ordentligt, och pumpakärnor.
Gjorde även en sats i muffinsformar. Ett tips där är att inte fylla mer än till hälften, knappt det, för det sväller över och ändå hade jag stora formar. Gräddade dem nog i kanske 15-20 minuter....eller lite till.
I dem blandade jag även i minimarshmallows, gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0