Tomatsoppa med Ingefärstopping - recept

Fortsätter med citrustema, soppan vi åt idag innehåller god smak av apelsin. Extra smak av ingefära får man med toppingen.
Till 4 pers behövs:
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 brk/tetra, 500g passerade el krossade tomater
4 1/2 dl vatten
2 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk strösocker
ca 1 cm riven ingefära
1 apelsin, saft och rivet skal
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
 
Fräs hackad lök och vitlök mjuk i olja i en gryta. Tillsätt tomater, vatten, socker och buljongtärning. När man använder tomater så kan smaken bli lite "vass", sockret är till för att "mjuka upp" smaken något. 
Koka upp och låt småkoka under lock i ca 5 minuter.
Tillsätt skal och saft av apelsinen och ingefära när soppan kokat färdigt.
Smaka av med S & P.
 
Till toppingen behöver du:
1 dl creme fraiche
1-2 krm malen ingefära (smaka av vad dina smaklökar tycker)
yttepytte salt och vitpeppar
Rör ihop ordentligt och klicka i soppan vid servering.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0