Svartrotssoppa med rosmarin - recept

 
Svartrotssoppa
4 port
1/2 citron
ca 400 g svartrötter
3 hackade schalottenlökar
1 msk smör
1 liter hönsbuljong (vatten + tärning)
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 dl vispgrädde
svartpeppar
1 tsk pressad citronsaft
 några rosmarinkvistar
Pressa en halv citron i en bunke med vatten som ska täcka svartrötterna så att de inte mörknar.
Skala dem med en potatisskalare. Skär dem i småbitar och lägg ner i citronvattnet vartefter.
Stek lök och svartrot i smör i en kastrull några minuter under omrörning utan att den tar färg. Tillsätt buljongen och rosmarin. Låt sjuda i ca 30 minuter tills svartrötterna är mjuka.
Tillsätt ingefära och mixa soppan slät. 
Blanda ner grädde och smaka av med peppar och citronsaft. 
Garnera med rosmarinkvistar.
Servera gärna med det goda Honungsbrödet som ni hittar i ett eget inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0