Soja- & Ingefärsmarinerad fisk med ris och Chiliyoghurt

4-6 portioner
2 pkt fryst torsk, hoki, sej el kolja
Marinad
1 dl kinesisk soja
2 msk riven ingefära
2 msk pressad citron
1 msk farinsocker
1-2 krossade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja

Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av. Låt fisken tina i marinaden i en ugnsform. Vänd fisken några gånger under tiden. Koka den tinade fisken under lock eller aluminiumfolie i 120-150 grader i ca 15-15 minuter.
Chiliyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 krossad vitlöksklyfta
finhackad färsk chili efter egen smak - jag tog 1/2 till barnen på jobbet men till vuxna kan man nog ta en hel
1/2 tsk salt, max!
Blanda ingredienserna och servera till fisken tillsammans med ris och den varma Blomkålssalladen , som du hittar recept på i ett eget inlägg.
Lycka Till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0