Paprika- & MorotsGulasch med pasta - recept

Tänk vad mycket goda vegetariska maträtter det finns, som faktiskt barnen också tycker är goda.
Här är ett sådant exempel.
Ett mål eller motto jag har är att vi skall försöka äta minst ett vegetariskt mål per vecka. Dels för att det är gott och dels för att sänka vårt köttätande och på så vis bidra till en bättre värld helt enkelt:)
På jobbet blir det oftast två dagar per vecka då sopporna mestadels är vegetariska. Det är ett bra motto tycker jag.
Hmm, nu for jag i väg...här kommer receptet:
4 portioner
4 paprikor i olika färger
ca 3 dl finrivna morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 msk smör- & rapsolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller creme fraiche
1 dl ajvar relish
1/2 - 1 dl finriven god ost
Kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Jag körde mina en snabbis i matberedaren med kniven så det blev lite mer smul-mos än bitar. Inbillar mig att det lättare går hem hos barnen:)
Skala och finhacka vitlöken och finriv morötterna.
Fräs grönsakerna med timjan i smöret i en gryta. Krydda med salt.
Häll på grädde/ CF och ajvar relish. Låt det koka i några minuter.
Servera med pasta och lite riven parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0