Hjortronkaka - recept

Måns hjälper mig med en Hjortronkaka idag. Receptet har vi fått av Mats mostrar som serverar den på sitt café, Cinnamon på Söder i Stockholm.
Smöra formen ordentligt och ströa med kokos.
Vispa 150 g rumsvarmt smör luftigt tillsammans med 1 3/4 dl farinsocker.
Tillsätt 3 ägg, ett i taget.
Blanda ihop 2 3/4 dl vetemjöl med 1/2 tsk bakpulver och rör ner försiktigt i äggsmeten.
Vänd ner 2 1/2 dl hjortronsylt i smeten eller varva smet och sylt i formen.
Ställ in i ugn på nedre falsen och täck med bakplåtspapper. Låt gå i ca 40-45 minuter.
Stjälp upp kakan när den svalnat. Pudra över florsocker vid servering.
Kakan är godast kall och efter nåt dygn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0