Vinbärsstek med skysås och peran - recept

Mats fixade en god middag idag, Vinbärsstek. Å visst kan man sno ihop en "söndagsstek" på en måndag, bara man har god tid på sig:)

6-8 port
850 g nötkött, rostbiff el liknande
3 dl buljong
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1/2 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
1 tsk hela enbär
2 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 gul lök i bitar
 
Koka upp buljong, saft och soja.
Lägg i kryddor, buljongtärning, vitlök och den gula löken. Koka upp.
Stick in en köttermometer i köttet så spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. 
Lägg ner köttet i buljongblandingen ( viktigt att det kokar så att "porerna" snabbt sluter sig och köttet blir saftigt) och låt sjuda tills köttets innertemp är 75 grader.
Ta upp köttet och låt det vila ca 20 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.
 
Sås:
8 dl kokspad
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
5 msk vetemjöl
 
Sila kokspadet och koka upp skyn till såsen.
Vispa samman mjölet, mjölken och grädden. Vispa sedan ner det i den heta skyn.
Låt såsen koka ca 3-5 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0