Tacopaj - recept

Eller recept å recept....ingredienserna iallfall kommer här:)
Kavla ut en färdig smördegsplatta och lägg i smord pajform, vik till kanterna. Förgrädda.
Fräs köttfärs, hackad gul lök, tillsätt tacokrydda efter smak. Fyll pajskalet med röran.
Riv mozarella och blanda med creme fraiche och lite majonäs. Bred ovanpå färsen. Dekorera med tomater. Kör i ugn på ca 225 grader tills allt "stannat".
Servera med en god fetasallad och tortillachips.
 
Här nedan är ett annat recept från Arla.se som också är jättegott!

Ingredienser till pajdeg

  • 150 g Svenskt Smör från Arla
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk Svenskt Smör från Arla
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl yellow chili eller green jalapeno
  • 150 g Arla Köket® riven ost texmex
  • 1 tsk paprikapulver
  • Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.

    TIPS:

    Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0