Spetskaka - recept

Spetskaka
75 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
en vanlig sockerkakssmet alltså:)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät form, helst med avtagbara kanter.
Låt det smälta smöret svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk, Blanda ordentligt så smeten blir slät.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugn i ca 30-35 minuter.
Blanda 2 msk smält smör, 1 dl socker och 2 msk grädde.
Tag ut kakan och bred över glasyren. Ställ tillbaka i ugn och låt stå tills glasyren bildar ett spetsmönster och får lite färg.
Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Eva Pettersson

Hej Tina.
Du glömde mjölet i spetskakan..
Men de ska de väl vara, va?

Svar: Men herregud har jag?? Måste kolla det när jag kommer hem:)KRAM
Tina

2013-02-28 @ 07:33:25
Postat av: Eva Pettersson

Förlåt. De var jag som inte kunde läsa riktigt. Fort men fel heter det. Har gjort den idag men inte smakat än. Kram <3

Svar: Nejdå, du hade helt rätt. Jag har ändrat och lagt till lite mjöl i receptet nu:)Den är ju väldigt god med så simpla ingredienser.
Ha en skön helg!
Tina

2013-02-28 @ 18:15:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0