Rotsakspannkaka med Morotstzatziki - recept

Rotsakspannkaka med Morotstzatziki

 6-8 port

600 g morötter

300 g palsternacka

2 msk smör

5 ägg

2-3 dl mjölk

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl hackad persilja

 

Skala och riv rotfrukterna fint. Smält smöret i en långpanna. Lägg i rotfrukterna och rör om.

Sätt in i ugnen i ca 10 minuter så att det rivna sjunker ihop, rör om några gånger under tiden.

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över rotfrukterna och tryck till med en gaffel så det blandas med smeten.

Grädda i 15 minuter på 225 grader.

Strö över persilja vid servering.

 

Morotstzatziki

1 stor finriven morot

1 pressad vitlöksklyfta

2 dl turkisk yoghurt / creme fraiche

några droppar citron

salt

peppar

Blanda allt och låt stå en stund för att dra åt sig alla goda smaker.

Här är ett typexempel på "Matprat":) Pelle skriver, läser och käkar Ikea-kex!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0