Köttfärsgratäng med dragon & Prästost - recept

Köttfärsgratäng med dragon & Prästost

4-6 port
800 g potatis
3 gula lökar
400 g köttfärs
smör
salt
peppar
1 brk krossade tomater
2 dl buljong
1 1/2 dl matlagningsgrädde
hackad färsk dragon + lite torkad
1 dl riven Prästost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och strimla potatisen samt hacka löken.
Bryn färsen i smör, lägg ner löken och låt den steka med. Häll på tomater, grädde och buljong.
Krydda med S & P och dragon.
Varva potatis och färs i smord ugnsform, lägg ett lager potatis längst upp. Strö över ost och grädda i ca 45 minuter.
Man kan också göra som jag gjorde idag...när färsen var klar så blandade jag ner potatis och riven ost och rörde om, smakade av igen (är svårt att avgöra saltmängden annars). Sedan hällde jag upp i formar och strösslade över lite mer ost och körde i ugn tills potatisen var klar.
Tyckte nog att det tog något längre än 45 minuter och då var potatisen gansk tunnt riven.
 
Så som det står i receptet, börja inte laga gratängen när ni redan är hungriga:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0