Äppel- & Kanelmuffins - recept

Fina formar måste vi ha. 
Receptet är från "muffins och smoothies" av Cheryl Lindblad. För oss blev det 10 stora muffinsar.
Blanda 3 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2  tsk bakpulver och 1/4 tsk salt i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ihop 125 g osaltat smör( jag hade bara normalsaltat och det gick bra) med 1 3/4 dl strösocker så det blir pösigt och tillsätt sedan ett ägg(2 totalt) i taget. 
Blanda ner 1 1/4 dl mjölk, 2 tsk vaniljsocker och de torra ingredienserna i äggblandningen. Isak och Måns hjälps åt att blanda allt ordentligt. Helst ska man bara röra runt men nu blev det mer spännande med elvispen och det gick bra:)
Blanda ihop 1 1/4 dl vetemjöl, 3/4 dl strösocker, 60 g smält smör och 2 msk kanel till en smulig massa. 
Skär 2 äpplen i skivor. 
Provsmaka smeten! 
Häll upp smeten i formarna och strö över kanelfyllningen.
Tryck ner äppelskivorna lite snejjsigt. 
Singla över lite mandelstrimlor om du vill och pudra över lite extra kanel.
Grädda i ca 25 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Smarra!
Just nu undrar jag varför min gamla favvo, Eric Gadd, inte kunde ha gjort nån lika bra låt som han gjort så många förr??!! Den han sjöng i Mellon var inte bra:( Men lyssna på den här!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0