Lunch & Middag dan före dan före dopparedan

Ja, mitt i allt julstök så måste man ju äta...
...idag blev det premiär av årets julskinka på mammas tunnbröd till lunch.
Alla barnen med rosor på kinderna efter att ha varit i skogen och hjälpt moffa. Det ligger fortfarande massor av träd som måste tas omhand i vår skog, så om det inte vore för allt julstök och en sjukskriven hand så hade vi alla behövt hjälpa till.
Glad blir man tydligen iallafall av att vara ute:) 
Skinkan med sitt kryddtäcke har jag fått recept av från Marie, men jag såg i kokboken att det är Cajsa Wargs kryddskinka. Väldigt god är den iallafall.
Här har Mats satt igång ett storkok med revbensspjäll á la Leila. Efter de kokats möra så glaserade han dem och körde dem i ugn. Nu är det bara att hetta upp dem på julafton. 
Vi tog kvar en del av buljongen och kokade en köttfärs- & pastasoppa på den.
Pyttsade i 1 kg färs, tomatpuré, kycklingfond, S & P, lite Vegeta, ca 1 tsk spiskummin, timjan, en liten burk majs. Lät allt koka upp ordentligt och lade i pastan så den fick koka sig mjuk.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0