Äppelmos - recept

Äppelmos
1 kg äpplen, skalade, urkärnade väl mogna 
1/2 dl vatten
6 dl socker ( tror man kan dra ner rätt mycket på sockret beroende på vilken sort du använder)
1 vaniljstång
 
Lägg de skalade äpplena direkt i iskallt vatten så de inte blir bruna. Lägg över äpplen i kastrull och häll på vattnet.
Koka upp äppelklyftor och vatten på svag värme så de inte bränns. Rör om några gånger. När äpplena har mjuknat så rör du ner sockret och kokar upp igen.
Mixa sedan med mixerstav så det blir så slätt som du vill ha det.
Häll upp i plastburkar för att frysa eller i vacker glasburk om du skall använda det inom en snar framtid. Håller i några veckor i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0