Radiokaka - recept

Radiokaka - variant 1

200-250 g blockchoklad, smält
150 g kallpressad kokosolja eller kokosfett, smält i vattenbad
2 st ägg
2 dl florsocker
1 dl kakao
1-2 dl starkt kaffe
1 msk kanel
mariekex 

Blanda alla ingredienser till kakan (utom kexen).

Lägg bakpapper eller plastfolie i botten av en form.

Häll i någon centimeter av smeten i botten. Lägg i Mariekex.

Häll på mer smet, varva som en godislasagne.

Se till att ha smet kvar till översta lagret.

Radiokaka - variant 2

150 g smör

300 g mörk choklad

1 dl florsocker

2 st äggulor

ett gäng mariekex

Smält smöret i en kastrull. Dra den från värmen. Tillsätt hackad choklad och rör tills det smälter.

Rör i hop äggula och florsocker. Rör ner den ljumma chokladsmeten.

Klä en avlång form, tex sockerkaksform, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Lägg ett lager med Mariekex. Varva med chokladsmet och kex. Avsluta med chokladsmet. 

Låt svalna i kyl, gärna över natten. Skär skivor med vass kniv.

Tror faktiskt variant nr två, som är från en bra matblogg, Mumsfillibabba, kan passa mig bättre då jag inte är så förtjust i ischoklad...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0