Fiskgryta med sweet chili & jasminris - recept

Fiskgryta med sweet chili & jasminris
3-4 pers
 
400 g valfri vit fiskfilé
2 vitlöksklyftor
2 purjolökar
2 paprikor
smör
1 1/2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar el motsvarande mängd fiskfond(om man köper coops el bong så slipper man smakförstärkare)
4 msk sweet chilisås
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Skär fisken i 2-3 cm stora kuber. Hacka vitlöken och skär paprika och purjolök i bitar.
Jag hackar purjon i matberedare så det blir småttsmått för dem som har svårt för "konstiga" stora gröna bitar i maten;)

Fräs grönsakerna tills de blir mjuka i smöret, utan att de tar färg.
Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar el fond och sweet chili.
Låt det koka upp och smaksätt med salt och peppar. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 3-5 minuter.
Servera med jasminris och en sallad med haricot verts som är lätt kokta, hyvla i morotsstrimlor med potatisskalare och strö på pumpakärnor och lite vinägrett.
Så här kan det se ut när maten går ut till mina tre bord på lunchen:)
På min tallrik ligger det även hummus och en jättegod rödkålssallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0