Älggryta med svamp och senap - recept

Igår kväll satt vi i fönstret och betraktade dessa två filurer. Två stora älgar som strosade runt och gnagde på träden vid vår lägda. Efter en stund så klev dom med sina långa ben över stenhagen och gick över till grannarna och upp mot byn.
Även om inte just dom här två hamnade i vår frys;) så har vi faktiskt andra älgdelar som ligger där och väntar på att bli tillagade.
Hittade det här receptet på Viltmat.nu som jag tror att jag skall prova nån dag. Ni får hålla utkik efter bild och omdöme här framöver:)

Älggryta med svamp och senap

4 portioner

 

700 g grytbitar av älg

300 g steklök

300 g palsternackor

300 g champinjoner

3 msk Colman’s senapspulver

3 msk mango chutney

viltfond

salt och peppar

 

Skala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn dem och lägg åt sidan.

Bryn köttet, slå på vatten och viltfond, tillsätt senapspulver och chutney.

Låt köttet koka i 20-30 minuter, tillsätt grönsakerna och låt koka ytterligare i ca 15 minuter eller tills köttet känns färdigt.

Smaka av med senapspulver, mango chutney, salt och svartpeppar.

Servera gärna med en bit surdegsbröd och/eller kokt potatis.

Låter gott, eller hur?!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0