Brytbröd & Hummus - recept

Till Lins & Skinksoppan så serverade jag Brytbröd och Hummus.
Kan ni läsa mitt nedrafsade recept? Inte?!
Smält ner 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten.
Tillsätt 1/2 dl olja, 1 1/2 tsk salt, 1 msk flytande honung, 1/2 dl solrosfrön, 2 dl havregryn och ca 12 dl vetemjöl(800g).
Kör i maskin i 5 minuter och jäs sedan övertäckt i 30 minuter.
Ta upp och knåda lite på bakbord.
Dela i 4 delar, skär sedan varje del i 7 bitar ( 14 bitar/bröd).
Lägg ihop bitarna till 2 runda brytbröd. Lägg inte för tätt så brödet kan jäsa på plåt, övertäckt i 30 minuter till.
Pensla med vatten, strö på havregryn och kör in i ugn 15-20 minuter, 225 grader.
Min enkla variant på Hummus:
Kikärtor
Vitlök
Olivolja
S & P
ev en pytteskvätt citron
Mixa till en slät massa och smarra på det nybakta brödet!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0