Middag med vännerna! (+recept på Vit Kladdkaka med aprikosmarmelad)

Barndomsvänner förfäras och skrattar åt det faktum att kroppen inte alltid hänger med i ens "ungdomliga" rörelser;) Det liksom dallrar å så ibland....
Härligt mingel i stora underbara köket.
Full aktivitet i källaren:)
Kvällens mingelmusik stod Måns och Ingrid för....
Herr´n i huset serverade den goda maten han ägnat hela eftermiddagen åt att tillaga.
Supergoda salladen.
Våra fina fina tonåringar.
Sagolikt gott var det med Rostbiff, Potatisgratäng med Västerbottenost och en varm grönsaksragu.
Kan säga att vi tog säkert tio bilder och på ALLA så antingen blundar nån av oss eller pratar....lättare att fota en flock får och få till en bra bild:)
Åååå, vilken efterrätt!! 
Vit kladdkaka med aprikos - 10 port

3 st ägg
3 dl strösocker
200 g smör
200 g vit blockchoklad + 50 g till garnering
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 

Garnering

150 g aprikosmarmelad
2 msk smör, crème fraiche eller cream cheese 

1. Sätt ugnen på 225 grader. 

2. Smöra och mjöla en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. 

3. Hacka 200 gram av chokladen grovt och rör i den tills den smälter helt. 

4. Ta kastrullen från plattan. 

5. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd i det i äggsmeten växelvis med smör-chokladblandningen.

6. Rör bara så allt blir blandat och häll smeten i formen. 

7. Gräddadin kladdkaka  i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter. Om den börjar få för mycket färg kan du lägga på lite folie. 

8. Låt kakan svalna i formen. Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en liten kastrull. Fördela över den svalnade kakan.

9. Finriv resten av chokladen. 

10. Bred smör, crème fraiche eller cream cheese runt kakans kanter och garnera med den riven vit choklad.

Tack fina ni för en jättehärlig kväll som blev alldeles lagom:) Och så spar vi inte så länge till nästa gång?!

Håll utkik efter de tända lyktorna på bron!!

KRAM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0