Jordärtskocksoppa - recept


450 gram
2 st
1 st
1 msk
8 dl
0,5 dl
1 dl
Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer.

1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.

2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.

3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.

4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.
Det här är en väldigt god soppa och om man vill så kan man späda den väldigt lite, så får man en härlig puré till exempelvis fisk eller kött.
Smaklig Spis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0