Rostad blomkål -recept

Måste göra ett slag för en fantastiskt vacker och bra kokbok, "Kökshjältar -bästa hjälpen i förskoleköket".
Den är rätt ny och den lämpar sig absolut inte bara för förskolekockar utan för barnfamiljer eller icke barnfamiljer för den delen oxå.
Otroligt vackra bilder, som för övrigt är tagna av Karin Alfredsson som kommer från Östersund.
Karin, tillsammans med bla Karolina Sparring som kockar i boken, är initiativtagarna till Allebarnsrätten, ett projekt vi är med i på Guldkusten. Klicka gärna in på länken ovan för att läsa mer och ta del av en massa bra och goda recept och tips!
Idag prövade jag Rostad Blomkål
Skär färsk blomkål i små buketter och lägg på en papprad plåt. Ringla över lite olivolja, pressa på vitlök, krydda med S & P och timjan. Kör i het ugn i ca 10 minuter så kålen mjuknar något och får lite färg. Låt svalna och strö över citronzest.
Om du inte äger ett zestjärn så riv lite skal på ett vanligt rivjärn.
Det var mycket mumsigt!

Jag kokade även lingonsylt med äppelbitar som vi smarrade till potatisbullarna med bacon som serverades idag.
Blir extra gott med äpple.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0